Historie

Humlum Kjoleforretning – gennem fire generationer.

I 1928 købte Mads Madsen Vesterbrogade 28. Her åbnede han Humlum Snedkerforretning, hvor han udelukkende tilbød produktion af møbler på bestilling. Senere blev der indrettet butikslokaler og forretningen kom til at hedde Humlum Møbler.

I 1969 købte Asta og Sigfred Madsen møbelforretningen. Sigfred fortsatte med at fremstille skriveborde og stole i renæssancestil sideløbende med møbelforretningen. Forretningens sortiment blev senere udvidet til også at omfatte brugskunstartikler og batik.

I begyndelsen af 70’erne kom en mand ind i forretningen, for at erhverve sig en læskærm. Desværre var denne artikel ikke en del af forretningens sortiment, men Asta Madsen lånte ham i stedet sin egen. Som tak lagde manden et stykke smukt stof samt sit visitkort på bordet med ordene: ”Hvis du nogensinde får brug for flotte kjoler, så kontakt mig!”.
Dette blev startskuddet til det, der senere skulle blive Humlum Kjoler.

I 2000 overtog Asta og Sigfred Madsens datter, Pia Hammerby, forretningen som hun drev frem til 2011. Herefter blev butikken solgt ud af familien til Oline Stride, som var indehaver frem til 2014.

I februar 2015 genåbnede Mads Madsens oldebarn, Marianne Bredal, forretningen på Vesterbrogade 28. Denne gang under navnet Humlum Kjoleforretning.